Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Στουρνάρας: Δεν παραιτούμαι, δεν βλέπω τον λόγο να το κάνω

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στον απόηχο των ομαδικών πυρών που έχει δεχθεί από στελέχη της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε με δήλωσή...
του στα «Νέα» και στον Γιώργο Παπαχρήστου, ότι «δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω τον λόγο ότι πρέπει να το κάνω».
Τόνισε ότι συνεργάζεται αρμονικά με την κυβέρνηση για να βρεθούν λύσεις, παρά το γεγονός ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έχουν δηλώσει πως τον θεωρούν αντίπαλο.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι έχει καιρό να μιλήσει με τον πρωθυπουργό, αλλά συνεργάζεται σε καθημερινή βάση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον συντονιστή των διαπραγματεύσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν ότι εγώ τους βρήκα λύση για να πληρωθεί προχθές η δόση των 750 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ», σημειώνει μάλιστα ο κ. Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρναρας είπε ότι δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός αυτού του είδους και πως μελλοντικές πληρωμές θα πρέπει να γίνουν από άλλες πηγές όπως τα αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την έντονη ενόχλησή τους για τις πιέσεις που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση στην διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας εκφράζουν κύκλοι της ΕΚΤ στο πρακτορείο Bloomberg.

Η ΕΚΤ δεν αποκλείει να υπάρξει και επίσημη προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση εφόσον η κατάσταση χειροτερέψει, ανέφερε στέλεχος της Ευρωτράπεζας.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF