Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Έκτακτη συνεδρίαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Ουάσινγκτον, με θέμα την Ελλάδα, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους...
πιστωτές της βρίσκονται στο κρισιμότερο σημείο.
Η ελληνική κυβέρνηση, με απανωτές μαραθώνιες συνεδριάσεις, στοχεύει στο να καταλήξει σε μέτρα τα οποία θα παρουσιάσει στους δανειστές προκειμένου να κλείσει η συμφωνία και να ανοίξει η κάνουλα της ρευστότητας προς τη χώρα.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΝΤ θα είναι παρούσα η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και ο Πολ Τόμσεν.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 από την Ουάσινγκτον Θανάσης Τσίτσας, πάντως, ανάλογη σύσκεψη για το ελληνικό θέμα είχε γίνει και τον περασμένο μήνα.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega, Μιχάλη Ιγνατίου, στην Ουάσινγκτον έφτασε και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος θα έχει συνάντηση με την κα Λαγκάρντ, ενώ θα μιλήσει σε εκδήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Λαγκάρντ και ο Ντράγκι αναμένεται να συζητήσουν για την ελληνική κρίση, που επηρεάζει την ευρωπαϊκή, την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία. Μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό εάν επικεφαλής της ΕΚΤ θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του ΔΝΤ για την Ελλάδα.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF