Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Κυρ.Μητσοτάκης: Απόλυτα υφεσιακό μέτρο η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων

Ως «το απόλυτο υφεσιακό μέτρο» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την αργοπορία που, όπως είπε, παρατηρείται στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ...
κυβέρνησης και εταίρων.
Μιλώντας στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής «Επιχειρώντας στο μέλλον 2015-2020» ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι εάν δεν είχαν γίνει οι εκλογές και δεν υπήρχε αυτό το διάστημα της αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία, τότε θα μιλάγαμε ίσως και για ανάπτυξη έως και 3%. Αντιθέτως, πρόσθεσε, τώρα υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί η οικονομία σε τροχιά ύφεσης.
Πλέον, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, το καλύτερο σενάριο για τη χώρα είναι η υπογραφή και τρίτου προγράμματος στήριξης, ενώ το χειρότερο είναι αυτό της ρήξης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία. Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τις «κόκκινες γραμμές» και να κλείσει τη διαπραγμάτευση επ' ωφελεία της χώρας. Μάλιστα χαρακτήρισε «στρουθοκαμηλισμό» την αποφυγή της συζήτησης για το ασφαλιστικό και ζήτησε από τους κυβερνώντες να στηρίξουν την υγιή επιχειρηματικότητα.
Στο σημείο αυτό, υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη της χώρας δε θα έλθει από το σπάταλο κράτος και τις δημόσιες επενδύσεις, αλλά από τους ιδιώτες και τις επενδύσεις που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF