Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΠΑΣΟΚ κατά Μάρδα: Έχει χαρακτηριστική συμπεριφορά περιπλανώμενου πολιτικού τυχοδιώκτη

Επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στις αιχμές που άφησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατά βουλευτών του κόμματος.
«Με τον κ. Μάρδα δεν είχαμε...
ασχοληθεί έως τώρα γιατί θέλαμε η κοινή γνώμη να παρακολουθεί απερίσπαστη το φεστιβάλ των επιπόλαιων και ανεύθυνων δηλώσεων του σε σχέση με τα ταμειακά διαθέσιμα και την εκπλήρωση των εσωτερικών και διεθνών υποχρεώσεων του δημοσίου. Ήδη έχει γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία των γραφικών δηλώσεων. Όλοι θα τον θυμούνται να του λείπουν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το πρωί στο σπίτι του, αλλά να τα βρίσκει δυο ώρες αργότερα μόλις φτάνει στο γραφείο του», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.
Επισημαίνεται επίσης ότι από τη πρώτη στιγμή που ένα ΜΜΕ τον φωτογράφισε σε σχέση με εξαγωγή χρημάτων, ο ίδιος «όφειλε να δώσει την όποια απάντηση του, η οποία απομένει να τεκμηριωθεί και να αξιολογηθεί και όχι να οχυρώνεται πίσω από το πλεονέκτημα της ανωνυμίας που του παραχώρησαν δυο εφημερίδες της Θεσσαλονίκης».
Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός «επιτέθηκε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χθες που αναγκάστηκε λόγω Bild να μιλήσει» και «όχι στο Ποτάμι που υπέβαλε σχετική ερώτηση στη Βουλή» ή «στη ΝΔ που έκανε σχετικές σκληρές ανακοινώσεις».
Έκανε επίσης λόγο για «χαρακτηριστική συμπεριφορά περιπλανώμενου πολιτικού τυχοδιώκτη που θέλει να δώσει εξετάσεις νομιμοφροσύνης σε αυτούς που τον στεγάζουν τώρα πολιτικά».
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ακόμη ότι όντως το κόμμα «τον 'προήγαγε' μέχρι του επιπέδου του γενικού γραμματέα εμπορίου επί υπουργίας Νίκου Χριστοδουλάκη και τον 'αξιοποίησε' ως διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Ανάπτυξης». Πρόσθεσε πάντως σε δηκτικό ύφος ότι το κόμμα «δεν πρόλαβε δυστυχώς να του εμπιστευθεί υπουργικές ευθύνες, αλλά τον εκπαίδευσε ώστε να επωφεληθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». Παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Μάρδα ότι «περιπλανήθηκε προεκλογικά στις όχθες του Ποταμιού» αλλά «ορθώς δεν βρήκε θέση στους συνδυασμούς του».
«Ευτυχώς ο κ. Τσίπρας είναι επιεικής με τους υπουργούς του και δεν θεώρησε κώλυμα τα περισπούδαστα άρθρα του ευρωπαϊστή κ. Μάρδα κατά βασικών προεκλογικών επαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε το ΠΑΣΟΚ.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF