Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Στην Αθήνα ο Νίκος Αναστασιάδης στις 17 Απριλίου

Στην Αθήνα θα βρεθεί στις 17 Απριλίου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις συνομιλίες που θα έχει εν τω...
μεταξύ με τoν ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Ο Νίκος Αναστασιάδης είχε, νωρίτερα, τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα για τις τρέχουσες εξελίξεις.
Αναφερόμενος στις επαφές που θα έχει στη Λευκωσία ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι θα είναι διερευνητικές για να διαπιστώσει «αν και εφόσον αυτά που οδήγησαν στην αναστολή της συμμετοχής του στο διάλογο αίρονται, έτσι ώστε να κριθεί ότι το κλίμα που δημιουργείται μπορεί να υπαγορεύει και την επανέναρξη του διαλόγου».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απέρριψε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Μεσούτ Γιλντίζ, ο οποίος υποστήριξε ότι υπήρξε συνεννόηση για αποχώρηση του ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» από την κυπριακή ΑΟΖ και για αποχώρηση της πλατφόρμα της εταιρείας ΕΝΙ.


«Αυτό που ξέρω είναι ότι όχι μόνο δεν μας αναγνωρίζουν, αλλά δεν μας συναντούν. Πώς θα ήταν δυνατόν, ή και μέσω τρίτων έστω, να γίνει κάτι ανάλογο» δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF