Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Βενιζέλος: «Ο κ. Τσίπρας προστάτευσε τη Δεξιά»

«Ο κ. Τσίπρας προστάτευσε τη Δεξιά». Aυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής".  Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ιδιαιτέρως το «βαθιά νοσηρό...
κλίμα που υπάρχει στο Κοινοβούλιο» αποφεύγοντας να αναφερθεί προσωπικά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Δεν μασάει όμως τα λόγια του για την Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο. «Νομίζω ότι υπερεξετέθη ο κ. Τσίπρας επιδιώκοντας να προστατεύσει την περίοδο 2004-2009, διότι προφανώς έχει κάνει την επιλογή να εμφανίσει ένα μέρος της ελληνικής Δεξιάς, ανεξαρτήτως των δικών της επιδιώξεων, ως συνεταίρο του πολιτικό, ως πυλώνα της πλειοψηφίας του.

Αυτό του το προσέφερε σε μεγάλο βαθμό ο κ. Καμμένος από την πλευρά της εθνικιστικής υπερσυντηρητικής Δεξιάς, αλλά του το προσφέρουν και άλλοι με τον δικό τους τρόπο, με αντάλλαγμα προφανώς μια "ασυλία", δηλαδή μια συμπεριφορά που τους αφήνει εκτός πάσης κριτικής και εκτός πάσης φθοράς». Εκτιμά ότι μπορεί να επιστρέψει στο προσκήνιο ο Κώστας Καραμανλής σε ένα σενάριο καταστροφής;

«Σίγουρα δεν ετοιμάζει ο κ. Τσίπρας μια λύση στη Δεξιά για να σώσει τη χώρα από την καταστροφή που ο ίδιος θα έχει προκαλέσει. Προφανώς θέλει να χρησιμοποιήσει αυτό το τμήμα της Δεξιάς και την αίσθηση ηγεμονίας και σύμπλευσης για να παρατείνει την εξουσία του. Μα νομίζω ότι, αν ψάχνουμε να βρούμε τι επιδιώκει η κυβέρνηση, δεν επιδιώκει τίποτα το συγκεκριμένο παρά μόνο να διασφαλίσει την παραμονή της στην εξουσία.


Είναι ένα φαινόμενο εξουσιαστικού νεοπλουτισμού, ο οποίος μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνος, γιατί δεν αναφέρεται σε παραδόσεις, σε κανόνες, σε τρόπους του φέρεσθαι. Υπάρχει αλλαγή του υποδείγματος του πολιτικού πολιτισμού»
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF