Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Μέρκελ: «Η Ελλάδα έχει ευελιξία να καθορίσει τις μεταρρυθμίσεις αν βγάζουν νόημα»

«Η Ελλάδα έχει κάποιoν βαθμό ευελιξίας στο να προσδιορίσει τις μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιήσει, αλλά το συνολικό πλαίσιο πρέπει να βγάζει νόημα», δήλωσε το μεσημέρι...
της Δευτέρας, από το Ελσίνκι όπου βρίσκεται, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
«Τα μέτρα πρέπει να ικανοποιούν τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας. Το ερώτημα είναι αν μπορεί η Ελλάδα να εκπληρώσει τις προσδοκίες που έχουμε όλοι; Θα τις εκπληρώσει;», διερωτήθη η καγκελάριος.

Αναφερόμενη πιο αναλυτικά στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, η κα Μέρκελ σημείωσε:«Μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση σε ό,τι αφορά το ποια μέτρα θα επιλέξει η κυβέρνηση, αλλά στο τέλος το γενικό πλαίσιο πρέπει να βγάζει νόημα. Το είδαμε αυτό στην Ιρλανδία, όταν η νέα κυβέρνηση άλλαξε μέρη του προγράμματος. Αλλά στο τέλος πρέπει να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα της χώρας. Η Ελλάδα μιλάει με τους θεσμούς αυτή τη στιγμή. Περιμένουμε αυτές τις συνομιλίες. Και θα περιμένουμε την αξιολόγηση των θεσμών».

Οι δηλώσεις της καγκελαρίου έγιναν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον φινλανδό πρωθυπουργό, Άλεξ Σταμπ. «Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα και ότι οι συνθήκες για την παροχή βοήθειας δεν θα αλλάξουν», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας.

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF