Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Σαμαράς: Η κυβέρνηση υπέγραψε νέο μνημόνιο χωρίς να πάρει τίποτα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του
στη βουλή μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για συζήτηση αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.
«Δεν κυβερνάτε τη χώρα, γιατί δεν σας αφήνουν οι δικοί σας να κυβερνήσετε», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ότι οδηγεί την χώρα σε τρίτο μνημόνιο

«Και μνημόνιο υπογράψατε, και με την τρόικα διαπραγματεύεστε, και αξιολόγηση θα γίνει», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι η κυβέρνηση δεν έχει φέρει την παράταση του μνημονίου στη βουλή, υπενθυμίζοντας ότι και η Νέα Δημοκρατία και η τότε κυβέρνηση το έχει πράξει στο παρελθόν.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στο ζητημα που έθεσε ο πρωθυπυργός σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν τον συνεργάτη του, Σταύρο Παπασταύρο.

«Είναι ντροπή σας» είπε απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα και συνέχισε λέγοντας:

«Εγώ είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής. Φτάσατε σε σημείο να θίγετε ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να το κάνετε. Μακάρι να είχε η Ελλάδα 10 Παπασταύρους. Χρωστάμε πολλά σε αυτόν τον άνθρωπο ».

«Στη ΝΔ δεν θα βρείτε έναν Κατρούγκαλο» ανέφερε ο Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε πως η σημερινή κυβέρνηση έχει υιοθετήσει τα περισσότερα μέτρα από όσα περιλαμβάνει το ταχυδρομείο Χαρδούβελη.

«Εμείς δεν τάζαμε, πληρώναμε. Εσείς τάζετε και δεν πληρώνετε », τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιτέλους κυβερνήστε »είπε, ενώ διερωτήθηκε μήπως συγκάλεσε απόψε την Βουλή για να καταστήσει την αντιπολίτευση« συνυπεύθυνη για μια πιθανότατη ρήξη που οδηγείτε τη χώρα ».

Ο Αντώνης Σαμαράς, αναρωτήθηκε αν συμφωνούν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των αεροδρόμια και μίλησε για θέατρο εικονικής διαπραγμάτευσης που το κόστος του θα κληθεί να το πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Ακόμη ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση πως στην πραγματικότητα δεν έκανε ποτέ διαπραγμάτευση γιατί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση χωρίς στοιχεία και αριθμούς και η κυβέρνηση αρνήθηκε να τα δώσει στα τεχνικά κλιμάκια.

Αναφερόμενος στο δημοσιονομικό κενό ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε πως ό, τι δεν μπορεί να καλύψει ο Προϋπολογισμός θα πρέπει να μας το καλύψουν οι εταίροι με δανεισμό «γιατί στις αγορές δεν μπορούμε να βγούμε».

«Φαντασιώνεστε κ. Τσίπρα ότι θα σας δίνουν λεφτά χωρίς όρους »είπε και κατήγγειλε ότι στις 20 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση υπέγραψε συνέχιση του Μνημονίου χωρίς να πάρει τίποτα και τώρα απειλεί με πιστωτικό γεγονός.

«Εμείς είμαστε με την Ελλάδα» διεμήνυσε από την Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας «στο ψευδεπίγραφο δίλημμα» - όπως το χαρακτήρισε - που έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας: Εμείς θα σας στηρίξουμε αλλά δεν θα στηρίξουμε το οτιδήποτε.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF