Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Δείτε πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Γενική πανεργατική 24ωρη απεργία, την 32η από το 2010, έχουν προκηρύξει για σήμερα Πέμπτη τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αντιδρώντας στις «πολιτικές...
της λιτότητας» και στις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού.
Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιούν στις 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, ενώ συγκέντρωση στην Ομόνοια έχει εξαγγείλει την ίδια ώρα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, έχουν προγραμματισθεί στις πλατείες Κάνιγγος, Καραϊσκάκη, Βάθη, Κοτζιά και στα Χαυτεία.

«Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων την Πέμπτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος θα είναι η απάντησή μας στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, ενώ από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζει μεταξύ των άλλων, ότι η κινητοποίηση της Πέμπτης «πρέπει να αποτελέσει την επανεκκίνηση ενός διαρκούς, πολύμορφου και συντονισμένου αγώνα που θα επαναφέρει στο προσκήνιο την κοινωνία και τα αιτήματά του κόσμου της εργασίας για μισθούς που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για δημοκρατία και εργασιακά δικαιώματα».

Τρίωρη στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ από τις 11:00 έως τις 14:00. Στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Δεμένα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας είναι τα πλοία λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία των ναυτικών που είναι σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, λήγει στις 12:00 τα μεσάνυχτα.

Στην απεργία συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ζητώντας αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ, αποκατάσταση του ειδικού ιατρικού μισθολογίου του δημόσιου τομέα, την άμεση αποπληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεων του δημοσίου και του ΕΟΠΥΥ προς τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς παρόχους υγείας και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο σύστημα. Δεν θα απεργήσουν φαρμακοποιοί και οδοντίατροι.

Τέλος, στην απεργία συμμετέχουν και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με στάσεις εργασίας προκειμένου όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις τους, να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι και να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Με προβλήματα θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών σήμερα, λόγω της συμμετοχής των σωματείων των εργαζομένων στον όμιλο ΟΑΣΑ στην γενική απεργία.
Αναλυτικά τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Λεωφορεία: Θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 21.00

Τρόλεϊ: Θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 21.00

Ηλεκτρικός: Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από τις 10.00 έως τις 16.00

Μετρό: Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από τις 10.00 έως τις 16.00

ΤΡΑΜ: Οι συρμοί θα κυκλοφορούν από τις 09:00 έως τις 17:00

Προαστιακός/ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Επίσης καμία πτήση δεν θα εκτελεστεί από ή προς οποιονδήποτε ελληνικό προορισμό λόγω της απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, η κεντρική απεργιακή πορεία είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στις 10:00 συγκέντρωση στην Καμάρα θα πραγματοποιήσει η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Απεργιακές διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF