Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ 15.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Όπως όλα δείχνουν, από το νέο έτος έρχεται η μερική άρση των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, σύμφωνα και με τις επιταγές της τρόικα.Περί τους 15.000 ιδιοκτήτες βρίσκονται στο στόχαστρο, από τους...
συνολικά 110.000 που δεν πληρώνουν τα στεγαστικά τους δάνεια από το 2008, ενώ τα εισοδήματά τους είναι άνω των 50.000 ευρώ.

Όπως μετέδωσε ο alpha, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, από τους πλειστηριασμούς, ο στόχος είναι να εξαιρεθούν

- όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους τα 3 τελευταία χρόνια
- οι άνεργοι
- οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι
- τα άτομα με ειδικές ανάγκες, με αναπηρία
-  οι δανειολήπτες με εισόδημα 15.000 ευρώ

Το πρώτο κύμα πλειστηριασμών που είναι πλέον ορατό από το νέο έτος, αναμένεται να μεγαλώσει, εάν ισχύσει τελικά η μείωση της προστασίας της αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας.

Σήμερα δεν μπορεί να βγει στο σφυρί ακίνητο με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ. Στο τραπέζι είναι να μειωθεί η αντικειμενική αξία μεταξύ των 150.000 - 120.000 ευρώ.

Η Τρόικα πιέζει να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί από την 1η Ιανουαρίου του 2014, το υπουργείο Ανάπτυξης κάνει λόγο για μερική άρση της αναστολής πλειστηριασμών με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια.

Έντονος είναι ο προβληματισμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το πώς μπορεί να περάσει η μερική αναστολή των πλειστηριασμών από τη Βουλή. Την ίδια ώρα, πρόταση νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας εξαγγέλλει ότι θα καταθέσει ο Πάνος Καμμένος.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF