Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

Παραμάγαζα μέσα στα δημαρχιακά μέγαρα, "μαύρα" ταμεία, εικονικές δαπάνες, αλόγιστες σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ και προκλητικές αυθαιρεσίες σε όλα τα επίπεδα της τοπικής εξουσίας αποκαλύπτουν οι έλεγχοι των Αρχών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πάνω...
από εκατό πρώην και νυν τοπικοί άρχοντες, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, που έχει κατάρτισε εδώ και μήνες τη λίστα των ελεγχόμενων προσώπων και προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι της σπατάλης.

Όπως αποδεικνύεται  το χρήμα έρεε άφθονο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την τελευταία δεκαετία., μέχρι που η χώρα οδηγήθηκε στο χείλος του γκρεμού. Ακόμα και σε δήμους της περιφέρειας, οι υπερβολές στα έξοδα αφήνουν τους ελεγκτές με ανοιχτό το στόμα και ήδη εξετάζονται εξονυχιστικά οι δαπάνες δύο δήμων της Πελοποννήσου, στους οποίους εντοπίζεται συνολικά "μαύρη τρύπα" ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, εξόφθαλμες περιπτώσεις αυθαιρεσίας βρίσκονται στο μικροσκόπιο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ενώ ορισμένες από αυτές έχουν πάρει ήδη τον δρόμο της Δικαιοσύνης., όπως η υπεξαίρεση από τα ταμεία του Δήμου Μυκόνου. 
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF