Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ

Το βουλευτή Λάρισας και τοπικά στελέχη της Χρυσής Αυγής έδιωξαν οι Τσαριτσανιώτες από την εκδήλωση μνήμης για τα 70 χρόνια του Ολοκαυτώματος της Τσαριτσάνης.
Στην προγραμματισμένη εκδήλωση που συνδιοργάνωναν ο δήμος Ελασσόνας...
και ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης εμφανίστηκε ο βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος συνοδευόμενος από στελέχη της Χρυσής Αυγής Λάρισας. Οι Τσαριτσανιώτες ζήτησαν να αποχωρήσουν ως ανεπιθύμητοι ο βουλευτής μαζί με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Τότε και ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πασχόπουλος ζήτησε την αποχώρηση του κ. Αλεξόπουλου και μπροστά στην ένταση που δημιουργήθηκε ζήτησε την αναβολή της εκδήλωσης μνήμης για τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Τσαριτσάνης και αποχώρησε από το χώρο της εκδήλωσης.

Ο Μ.Σ. Τσαριτσάνης ανέλαβε την ευθύνη και συνέχισε την εκδήλωση μνήμης, ενώ είχαν αποχωρήσει ο βουλευτής και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Στο Ηρώο κατέθεσαν στεφάνια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κκ. Παιδής και Αδάμου κ.α.

ΔΙΩΤΗ: ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η κ. Ηρώ Διώτη για τη σημερινή εκδίωξη της Χ.Α. από την εκδήλωση μνήμης εκτελεσθέντων αγωνιστών από τα ιταλικά στρατεύματα στην Τσαριτσάνη δήλωσε:

«Σήμερα ήταν ημέρα μνήμης με εκδηλώσεις και κατάθεση στεφάνων στην Τσαριτσάνη της Ελασσόνας. Στις 12 Μαρτίου 1943 τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής εκτέλεσαν 45 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στην Τσαριτσάνη και έναν χρόνο μετάν τον Αύγουστο του 1944, οι Γερμανοί εκτέλεσαν άλλους 5.

Σ” αυτήν την ημέρα μνήμης ενάντια στο φασισμό και τιμής στους νεκρούς, επέλεξαν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής του ν. Λάρισας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνονταν στην κεντρική πλατεία του μαρτυρικού χωριού. Ως τραγική ειρωνεία της ιστορίας που ο θύτης καταθέτει στεφάνι στα θύματα.

Ο λαός μας όμως έχει δώσει μάχες και νεκρούς για την ελευθερία του και για την δημοκρατία ενάντια στον άξονα και το φασισμό τότε, και δεν ξεχνά. Εκδίωξε τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής από το χωρίο, γιατί το θεώρησε καθήκον του να μην επιτρέψει τον χλευασμό στην μνήμη των νεκρών του.

Μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας και να είμαστε αισιόδοξοι/ες ότι οι νοσταλγοί του χειρότερου εφιάλτη της πρόσφατης ιστορίας θα απομονωθούν πολύ γρήγορα από την ελληνική κοινωνία και τους αγώνες της»

Πηγή:larissanet.gr

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF