Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Γιούνκερ: Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση αλλά έχουμε ακόμη δρόμο

«Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε... Δεν είναι ακόμη τελείως ξεκάθαρα τα συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά προγράμματα» διαμηνύει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας πάντως ότι «κινούμαστε...
προς τη σωστή κατεύθυνση». Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, ο πρόεδρος της Κομισιόν επιμένει πάντως ότι «δεν θα υπάρξει χρεοκοπία στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της Ευρωζώνης». Επισημαίνει ωστόσο, πως σε αντάλλαγμα αναμένεται από τη χώρα μας να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες που έγιναν στο Eurogroup.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, «η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Eurogroup, και να υιοθετήσει βιώσιμές και αξιόπιστες οικονομικά και δημοσιονομικά πολιτικές». «Αν θέλει να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα τότε θα πρέπει να εξασφαλίσει και την ανάλογη χρηματοδότηση» διαμηνύει.

Ερωτηθείς εξάλλου για το μεταναστευτικό, υπογραμμίζει ότι μετά τις πρόσφατες τραγωδίες στη Μεσόγειο το status quo δεν αποτελεί πλέον επιλογή. «Και μια ζωή χαμένη, είναι μια ζωή παραπάνω απ' ό,τι πρέπει... Θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την αποτροπή νέων θυμάτων. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέδειξε στις 23 Ιουνίου τη βούληση να δράσει προς την κατεύθυνση αυτή (σ.σ τριπλασιασμός του προϋπολογισμού της επιχείρησης 'Τρίτων' για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών)».
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF