Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Ποτάμι: Παρατείνεται η ασφυξία

Για παράταση της ασφυξίας της χώρας μας έκανε λόγο το Ποτάμι με ανακοίνωσή του, σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης του Eurogroup. Το Ποτάμι τονίζει ότι οι εταίροι...
έκαναν νεύμα για συνέχιση της παροχής ρευστότητας με το σταγονόμετρο, μόνο όμως μετά από συμφωνία σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup. Στην ίδια ανακοίνωση, το Ποτάμι κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις, ενώ επεσήμανε ότι ένα πιθανό δημοψήφισμα δεν είναι λύση, αλλά ομολογία αδιεξόδου. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει:
«Καλή η προσπάθεια. Συνεχίστε!». Τα καλά λόγια και το κτύπημα στην πλάτη ήρθαν αλλά η ασφυξία και το αδιέξοδο συνεχίζονται. Oι εταίροι έκαναν νεύμα για συνέχιση παροχής ρευστότητας με το σταγονόμετρο, όμως εκταμίευση δόσης θα έρθει μόνο μετά από συμφωνία σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup. Ποια συμφωνία; Τι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση; Γιατί δεν ενημερώνει όπως της το ζητάμε επίμονα; Εγκλωβισμένη σε έναν μοιραίο μονόδρομο που έχει βάλει τον εαυτό της δείχνει ανίκανη να αντιδράσει.

Η απειλή για δημοψήφισμα δεν είναι λύση αλλά ομολογία αδιεξόδου και παράγοντας που θα επιταχύνει την κατάρρευση. Δεν είναι τυχαίο το ότι στη διεξαγωγή συνηγορούν ο κ. Σόιμπλε και άλλοι σκληροί της Ευρωζώνης. Ο Πρωθυπουργός έχει πλέον ελάχιστο χρόνο για να πάρει τις αποφάσεις που θα αποτρέψουν μια εθνική καταστροφή».
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF