Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Κατερίνη: Υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη από εθελοντές

Υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη με 2000 βιβλία, η οποία αρχικά θα λειτουργήσει στην αυλή του καπνικού σταθμού της Κατερίνης, δίπλα στα νέα δικαστήρια, δημιούργησε...
η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας (ΕΟΔνΠ).

Η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή στο κοινό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 8 το βράδυ, ενώ ειδικά για τα σχολεία υπάρχει η δυνατότητα και πρωινών επισκέψεων κατόπιν ραντεβού.

Όπως υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση τής Εθελοντικής Ομάδας, "η λειτουργία της βιβλιοθήκης στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ίδιους της τους χρήστες. Χωρίς καμία απολύτως εγγραφή σε φακέλους, χωρίς καμία απολύτως συνδρομή, η βιβλιοθήκη αυτή θα αποτελέσει τον καθρέφτη όλων μας στην κοινωνία. [...]

Η λειτουργία της είναι πολύ απλή. Αφήνεις ένα βιβλίο της αρεσκείας σου και παίρνεις ένα άλλο που δεν χρειάζεσαι πια [...]Έτσι η διακίνηση των βιβλίων θα είναι συνεχής και εύκολη για όλους και κυρίως για εκείνους, που δεδομένης της οικονομικής κρίσης δεν είναι σε θέση να καταβάλουν το κόστος της αγοράς ενός βιβλίου".

Η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί επίσης καθόλη τη διάρκεια των επικείμενων πολιτιστικών εκδηλώσεων (θερινού κινηματογράφου, διαλέξεων, συναυλιών, παραστάσεων κ.τ.λ.) του "Θερινού Δωδεκαλόγου 2015", που ετοιμάζει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ενώ στα σκαριά βρίσκεται η διοργάνωση και ολοήμερου φεστιβάλ ανταλλαγής βιβλίων.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF