Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Εξαπατούσε προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ

Χρυσές" δουλειές έκανε 48χρονος, ο οποίος, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ και "επιστρατεύοντας" διάφορα προσχήματα, κατηγορείται ότι εξαπάτησε...
ηλικιωμένους.

Εκτός από τις απάτες, ο επιτήδειος φέρεται ότι έκλεβε διάφορα χρηματικά ποσά που έβρισκε κατά την παραμονή του στα σπίτια των θυμάτων του.

Η δράση του, σύμφωνα με την Αστυνομία, τού απέφερε κέρδη που προσεγγίζουν τα 17.000 ευρώ, ενώ στα "δίχτυα" του φέρονται να έπεσαν τουλάχιστον έξι ηλικιωμένα άτομα, στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά το διάστημα, από τον περσινό Νοέμβριο έως τον περασμένο Γενάρη, ο 48χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, αλλά δεν συνελήφθη, παρουσιαζόταν ως δήθεν υπάλληλος της ΔΕΗ.

Με την ιδιότητα αυτή φέρεται ότι έμπαινε σε διαμερίσματα, από τους ενοίκους των οποίων αξίωνε χρήματα άλλοτε για υποτιθέμενη οφειλή τους προς την Επιχείρηση κι άλλοτε για δήθεν ηλεκτρολογικές εργασίες που είχαν γίνει κατά το παρελθόν.

Μάλιστα, εκμεταλλευόμενος την παραμονή του στα διαμερίσματα των θυμάτων αποσπούσε χρηματικά ποσά που εντόπιζε.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ελληνικής καταγωγής άνδρας είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί διάταξη της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Λαμίας, με την οποία ανακαλείται, η -υπό όρους- απόλυση του από σωφρονιστικό κατάστημα και διατάσσεται η σύλληψή του για την έκτιση του υπολοίπου της ποινής του.

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF