Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Σαμαράς: Η χώρα οδηγείται σε νέο μνημόνιο και φοροεισπρακτική επιδρομή

Την εκτίμηση ότι η χώρα οδηγείται σε μια φοροεισπρακτική επιδρομή και ένα νέο μνημόνιο που θα έχει ως συνεπακόλουθο τη δημιουργία ύφεσης και νέων ελλειμμάτων, διατύπωσε...
από το βήμα της δεύτερης προ-συνδιάσκεψης του κόμματος, που διεξάγεται σήμερα στη Ξάνθη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του άσκησε δριμύτατη κρητική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι παρέλαβε την Ελλάδα με τα πλεονάσματα και την οδήγησε σε ελλείμματα, για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Η χώρα οδηγείται σ? ένα νέο μνημόνιο. Ανεξάρτητα από την ονομασία που θα δώσουν στη νέα συμφωνία -και αυτή θα έχει προαπαιτούμενα ώστε να δανειστεί η χώρα χρήματα- θα έχει επιτήρηση και μάλιστα αυστηρή. Θα έχει τρόικα».

Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τους βουλευτές και τα τοπικά στελέχη του κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε με έντονη διάθεση αυτοκριτικής για τα μέτρα που είχε λάβει η προηγούμενη συγκυβέρνηση υπογραμμίζοντας: «Δεν ήταν στην ιδεολογία μας η επιβολή φόρων. Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να τους επιβάλλουμε. Το μεγαλύτερο λάθος μας όμως ήταν που δεν καταφέραμε να περάσουμε στο λαό την προσωρινότητα των μέτρων και των φόρων που επιβλήθηκαν, προκειμένου η χώρα να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Πληρώσαμε μεγάλο πολιτικό κόστος αλλά καταφέραμε σε αυτά τα 2,5 χρόνια να βγάλουμε τη χώρα από την εντατική. Παραλάβαμε μια χώρα με έλλειμμα στο 9,5% και ύφεση στο 7,5%, αλλά καταφέραμε να τη σηκώσουμε και να σταθεί πάλι στα πόδια της».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι καθημερινά αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε και συνεχίζει να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό και ότι τα ψέματα αυτά αποκαλύπτονται δίνοντας την εικόνα μιας κυβέρνησης που δεν έχει πρόγραμμα, σχεδιασμό και ολοκληρωμένη πολιτική. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτική. Τους πελάτες του προσπαθεί να ταχτοποιήσει» είπε με νόημα.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF