Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Λαφαζάνης: Αν δεν πετύχουμε, τότε να αφήσουμε τη σκυτάλη

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αφήσει την κυβερνητική σκυτάλη εάν δεν καταφέρει να αξιοποιήσει την εξουσία για να αλλάξει θετικά την κοινωνία, τονίζει μιλώντας στην «Κ» ο υπουργός...
Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος, ωστόσο, εμφανίζεται βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει.

Ο κ. Λαφαζάνης αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση, και η χώρα, το αμέσως επόμενο διάστημα. Οπως επισημαίνει, η χώρα χρειάζεται μια εναλλακτική στα μνημόνια, μια προοδευτική και ανεξάρτητη πορεία, και πως ό,τι εμποδίζει μια τέτοια εξέλιξη πρέπει να παραμεριστεί. Ο υπουργός εμφανίζεται βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τη Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου. Επισημαίνει πως το άνοιγμα σε τρίτες χώρες δεν αφορά την εξεύρεση πηγών χρηματοδότησης για την αποπληρωμή των δανείων, αλλά την προσπάθεια αναπτυξιακής πορείας, και τονίζει ότι το ζήτημα του χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους και στο πλαίσιο προσπάθειας για «βαθιά διαγραφή».
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF