Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

«Πυρ ομαδόν» κατά Δραγασάκη στη συνεδρίαση της ΠΓ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρίου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της διαπραγμάτευσης. Στο επίκεντρο...
σφοδρότατων επικρίσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Στην ομοβροντία κατά της διαπραγματευτικής τακτικής και της ίδιας της διαπραγματευτικής ομάδας πρωτοστάτησε κατά τις πληροφορίες αυτές η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ούτε λιγο ούτε πολύ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία και εγκατάλειψη των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης. Κατά τον τροπο αυτό έκανε μια πολιτική τοποθέτηση, η οποία ερμηνεύτηκε ως αποκαλυπτική των διαθέσεών της.

Στο ίδιο πνεύμα αν και με αλλα στοιχεία κριτικής, στον κ. Δραγασακη επιτέθηκαν και αλλα μέλη της ΠΓ κατά κύριο λόγο εκπρόσωποι του Αριστερού Ρεύματος, αλλά και θεωρούμενοι μέχρι πρότινος «προεδρικοί» όπως ο Ρούντι Ρινάλντι κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος της Βουλης Αλ. Μητροπουλος άσκησε κριτική για την αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και όσα αυτή συνεπάγονταν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε την γραμματεία οτι η κυβερνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους εως τις 19 Μαίου, πλην όμως βρέθηκε αναγκασμένος να αποχωρήσει απογοητευμένος από την συνεδριαση, η οποία συνεχίστηκε.

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF