Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Στ.Θεοδωράκης: Θα στηρίξω μια κυβέρνηση Τσίπρα με κεντρώα αντίληψη χωρίς ιδεοληψίες

ην πρόθεσή του να στηρίξει μια νέα κυβέρνηση αν η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ απειληθεί και κυρίως «αν ο κ. Αλέξης Τσίπρας συνειδητοποιήσει την ανάγκη να επιλεγούν πρόσωπα...
κεντρώας αντίληψης» δημοσιοποιεί για πρώτη φορά ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» «υπενθυμίζει» μέσω της «Κ» στον πρωθυπουργό τη δέσμευσή του οι επόμενες εκλογές να γίνουν με απλή αναλογική.

Το «Ποτάμι» θα στηρίξει μια άλλη κυβέρνηση «αν ο κ. Αλ. Τσίπρας συνειδητοποιήσει την ανάγκη να επιλεγούν πρόσωπα κεντρώας αντίληψης, χωρίς ιδεοληψίες και προτάξει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη σωτηρία της χώρας». Την απάντηση αυτή που έχει προφανή πολιτική σημασία, αν η επιζητούμενη συμφωνία με τους εταίρους διχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνει στην «Κ» ο κ. Στ. Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «ακροδεξιό σκοταδιστή».

Στη συνέντευξή του ο επικεφαλής του «Ποταμιού» δηλώνει επίσης πρόθυμος να μεταβεί μαζί με τον κ. Αλ. Τσίπρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προκειμένου το «Ποτάμι» να βοηθήσει την κυβέρνηση στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων, αλλά και απευθύνει μια προειδοποίηση στον πρωθυπουργό.

«Αν επιλέξει να πάει σε εκλογές, αυτές πρέπει να γίνουν με απλή αναλογική», τονίζει και υπενθυμίζει στον κ. Τσίπρα ότι υπάρχουν οι 200 βουλευτές για να ψηφίσουν την άμεση αλλαγή του εκλογικού συστήματος, προκαλώντας τον, έτσι, να φανεί συνεπής σε μια έστω προεκλογική υπόσχεσή του…
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF