Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Βενιζέλος: «50 αποχρώσεις του γκρι οι θέσεις της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, ο κ. Βενιζέλος...
είπε χαρακτηριστικά «τα ψέματα και ο χρόνος τελείωσαν» και επεσήμανε τον κίνδυνο «ξαφνικού θανάτου της χώρας» καλώντας την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.
Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας έκανε λόγο για... 50 αποχρώσεις του γκρι στις θέσεις της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση, ενώ την κατηγόρησε ότι δεν διαπραγματεύεται διεθνώς, αλλά εξαντλείται σε μια μίζερη εσωκομματική διαπραγμάτευση, και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να γίνει η Ελλάδα Αργεντινή.

«Τα ψέματα τελείωσαν. Ο χρόνος τελείωσε. Η χώρα πρέπει να αυτοπροστατευθεί. Καλώ την κυβέρνηση, και παρακαλώ προσωπικά τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τα απλά, τα θεμελιώδη, ποιο είναι το πλαίσιο που ακολουθεί η χώρα σε μια διαπραγμάτευση, που έχει νόημα όταν γίνεται με τους έξω, και όχι με τους μέσα απλά και μόνο για να διατηρήσουμε μια πολιτική ομάδα στην εξουσία» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να μην κάνει το λάθος να εκλάβει ως φιλική τη θέση του ΔΝΤ, που εμφανίζεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να καλεί είτε την ΕΕ να προχωρήσει σε κούρεμα του χρέους ή την Ελλάδα να πάρει πρόσθετα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, υποστηρίζοντας ότι στην ουσία «πρόκειται για ωμή απειλή ξαφνικού θανάτου».
«Η χώρα πρέπει να διαπραγματεύεται και με το ΔΝΤ. Αυτή είναι η θέση μας που επαναλαμβάνουμε, αλλά κανείς δεν ακούει, κανείς δεν σέβεται και κανείς δεν θυμάται» τόνισε και προσέθεσε: «Θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη χώρα, όταν θα φανεί η αξία του πολιτικού κουμπαρά που σπάει σήμερα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε και το ταξίδι του Γιάννη Δραγασάκη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στη Φραγκφούρτη, για να συναντήσουν τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, κάνοντας λόγο για παράξενη απουσία του Γιάνη Βαρουφάκη από τη διαβούλευση και υποστήριξε ότι «στέλνονται παράταιρα και αντιφατικά μηνύματα που μειώνουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης».

«Θέλω να είναι θετικό το αποτέλεσμα της διαβούλευσης τους με τον κ. Ντράγκι. Όμως σε ποια στρατηγική εντάσσεται η κρίσιμη αυτή συνάντηση; Πάει σε αυτή η κυβέρνηση για να εκβιάσει, να απειλήσει ή να παρακαλέσει;» ανέφερε.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF