Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ανοίγει τις πύλες του το 2ο «Open House Athens»

Εβδομήντα «διαμάντια» της αρχιτεκτονικής ανοίγουν τις πύλες τους το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και συστήνονται στο ευρύ κοινό, στο πλαίσιο της δεύτερης διοργάνωσης «Open House...
Athens».

Δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό, μετατρέποντας την πόλη σε ένα ανοιχτό μουσείο με εκθέματα τα ίδια τα κτίρια. Τη διοργάνωση πραγματοποιεί η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Open House Greece», η οποία υλοποιεί αντίστοιχη εκδήλωση και στη Θεσσαλονίκη. «Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό σε σχέση με την αρχιτεκτονική», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας, Ρενάτα Δούμα.

Ο θεσμός ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 30 πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, η Βαρκελώνη, η Ρώμη, η Μελβούρνη, το Ελσίνκι και το Τελ Αβίβ. Κατά την περσινή πρώτη διοργάνωση στην Αθήνα στους 49 χώρους υπολογίζεται ότι έγιναν περίπου 15.000 επισκέψεις. Καινοτομία του φετινού «Open House» είναι ότι επεκτείνεται και εκτός των ορίων του δήμου Αθηναίων με στόχο να δώσει μια πιο συνολική εικόνα για την αρχιτεκτονική της Αθήνας.

Η «αυλαία» της διοργάνωσης θα ανοίξει αυτή την Παρασκευή 15 Μαΐου αποκλειστικά για μαθητές και σπουδαστές. Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου τα κτίρια θα είναι ανοιχτά για το ευρύ κοινό. Οι επισκέπτες θα ξεναγούνται κατά ομάδες, με τη βοήθεια των εθελοντών της δράσης.

Στο χώρο του «Συν Αθηνά» στην πλατεία Βαρβακείου οι επισκέπτες θα έχουν από αύριο την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δράση και να αποκτήσουν αναμνηστικά της εκδήλωσης. Τη διοργάνωση θα πλαισιώσει και διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «OHA 2015: Επισκέπτες», όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες στο Instagram χρησιμοποιώντας το hashtag #sony_oha2015. Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει την Κυριακή, στις 9 μ.μ., με πάρτι στο «Ρομάντσο».
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF