Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΠΑΣΟΚ: O κ. Σπίρτζης αποτελεί ένα πειθήνιο γρανάζι του ΣΥΡΙΖΑ

Aνακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη προς την Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων...
(ΕΕΤΤ). Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για υπερβάλλοντα ζήλο από την πλευρά του υπουργού, προκειμένου, όπως αναφέρει, να δώσει αποδείξεις νομιμοφροσύνης προς τον ΣΥΡΙΖΑ που τον έκανε Υπουργό.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει:
Μπορεί ο Αν. Υπουργός (πλέον) κ. Σπίρτζης να προσπαθεί με υπερβάλλοντα ζήλο να δώσει αποδείξεις νομιμοφροσύνης προς τον ΣΥΡΙΖΑ που τον έκανε Υπουργό.
Αλλά κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων (ΕΕΤΤ) είναι Ανεξάρτητη διοικητική αρχή, απολαμβάνει διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας, τα δε μέλη της απολαμβάνουν προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας (όπως ο νόμος ορίζει), δεν δέχονται δε οδηγίες ή πιέσεις από κανένα σε σχέση με τις αρμοδιότητες που τους έχουν ανατεθεί.
Δεν έχει λοιπόν κανένα δικαίωμα να προβαίνει σε πράξεις – όπως η χθεσινή επιστολή με την απαίτηση για παραιτήσεις- οι οποίες είναι πλήρως εκτός θεσμικού πλαισίου και κινδυνεύουν να εκθέσουν διεθνώς την χώρα.
Προφανώς όμως ο κ. Σπίρτζης αποτελεί ένα πειθήνιο γρανάζι στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει- ποδηγετήσει και τις ανεξάρτητες αρχές, εν όψει εξελίξεων για τις συχνότητες και των συμφερόντων που ήδη αναπτύσσονται
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF