Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Δημοσκόπηση GPO: Το 78,1% λέει «ναι» σε συμφωνία - Το 72,2% διαφωνεί με νέες εκλογές

Καθαρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Ειδικότερα, στην...
πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 36,5% και η Νέα Δημοκρατία 22%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,5%, η Χρυσή Αυγή 5,5%, το ΚΚΕ 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, η Ένωση Κεντρώων με 1.8%, ενώ το ποσοστό των πολιτών που δεν απαντά βρίσκεται στο 8,8%.

Σε επίπεδο αρχηγών, την υψηλότερη δημοτικότητα, με 63,9% θετικές κρίσεις, καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας και ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 41% θετικές κρίσεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 39% ,ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32,5%, ο Αντώνης Σαμαράς με 28,1% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 20,1%.

Οι πολίτες απάντησαν και στο ερώτημα για το αν θα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες εθνικές εκλογές η χώρα στην περίπτωση που που υπάρξει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Το 72,2% απαντά πως δεν θα πρέπει να προσφύγει η κυβέρνηση σε νέες εκλογές, ενώ ένα 26,3% απάντησε θετικά.

Σχετικά με την περίπτωση διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, προκειμένου να την εγκρίνει ο ελληνικός λαός, το 61,9 απάντησε πως δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί, ενώ το 37% εμφανίστηκε θετικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μοιρασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες αναφορικά με το αν πιστεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, ενώ ποσοστό 75,6% θεωρούν ότι η χώρα μας πρέπει να μείνει πάση θυσία στη ζώνη του ευρώ.

Να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους και όχι ρήξη επιθυμεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, περίπου οκτώ στους δέκα. Ειδικότερα, το 78,1% επιθυμεί συμφωνία με τους εταίρους, το 17,9 την ρήξη, ενώ ένα 4% δεν απαντά.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF