Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Κείμενο που χαρακτηρίζει «ανεκδιήγητο» τον Πανούση ανέβασε στο facebook ο Διαμαντόπουλος!

Κείμενο που ζητά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και τον χαρακτηρίζει ανεκδιήγητο, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό...
στο Facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.
Το κείμενο αναρτήθηκε στο «Δίκτυο για τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα», έχει τίτλο: «Τελικά η βλακεία είναι ανίκητη;» και το οποίο έκανε share στον λογαριασμό του στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο ίδιος σχολιάζει: «Μια άποψη που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά...».


Ολόκληρο το κείμενο:

«Τη μέρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και ανηλίκων, την αποφυλάκιση βαριά ασθενών, την αποσυμφόρηση των φυλακών, τον κουκουλονόμο και το DNA η κυβέρνηση διατάσσει την αστυνομική εισβολή στην κατάληψη της Πρυτανείας, μια κατάληψη απολύτως ειρηνική και περιφρουρημένη, η οποία κατέληξε στη σύλληψη 14 ατόμων και στην παραπομπή τους σε δίκη.

Η κυβέρνηση διακινεί το επιχείρημα ότι διέπραξε την εισβολή γιατί ήταν αδύνατον να ψηφιστεί το νομοσχέδιο υπό καθεστώς ομηρίας της από τους καταληψίες! Και ψευδές και γελοίο... Γιατί απλώς τελεί σε ομηρία από τη Δεξιά, τους τηλεεισαγγελείς, «κυβερνητικούς εταίρους» και βεβαίως τον ίδιο τον ανεκδιήγητο υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη νομοθετική πρωτοβουλία του, εξευτελίζεται, αφού είναι η πρώτη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση που εισβάλλει στην Πρυτανεία ενώ έχει καταγγείλει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, παρουσιάζεται ανίσχυρος και πανικόβλητος (πώς θα τα βγάλει πέρα με τους «δανειστές» όταν τρέμει την Τρέμη, τον Άδωνι και την Ντόρα;) και, το χειρότερο, ανοίγει ένα νέο κύκλο καταστολής. Προφανώς, σε όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων υπήρξαν εκδηλώσεις αλληλεγγύης υπερβολικές ή και καταχρηστικές (κατάληψη Νομικής, επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.) και αυτό πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τον Α/Α χώρο, ωστόσο αυτό επ' ουδενί αποτελεί άλλοθι της κυβέρνησης για την αστυνομική εισβολή στην Πρυτανεία. Μία από τις διαφορές της Αριστεράς από τη Δεξιά (πρέπει να) είναι ότι επιλύει τα πολιτικά ζητήματα με πολιτικά και όχι με αστυνομικά μέσα.

Να αποφυλακιστούν αμέσως οι κρατούμενοι καταληψίες και να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους.

Να παραιτηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούσης».
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF