Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Συνεχίζεται σήμερα το Euro Working Group - Επί τάπητος λεπτομέρειες

Σήμερα το πρωί θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του Euro Working Group, η οποία άρχισε περίπου στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ.  Σύμφωνα...
με πληροφορίες επί τάπητος τέθηκαν οι ελληνικές προτάσεις οι οποίες εξετάζονται λεπτομερώς προκειμένου να καταληχθεί ποια είναι τα σημεία στα οποία υπάρχει συμφωνία και ποιά είναι τα σημεία στα οποία υπάρχει διαφωνία και πώς αυτή θα μπορούσε να υπερσκελιστεί. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν ότι βάση της συζήτησης αποτελεί η λίστα των 26 σελίδων των μέτρων Βαρουφάκη.

Κατά ορισμένες όμως ευρωπαϊκές πηγές η ελληνική πλευρά παρουσίασε και πρόσθετα συμπληρωματικά δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να έρθει πιο κοντά στις θέσεις των εταίρων και να διαμορφωθούν προϋποθέσεις μερικής έστω συμφωνίας.

Κατά ορισμένες πληροφορίες η Ελλάδα ανέβασε κατά περίπου 1 δισ. ευρώ τον λογαριασμό της 26σέλιδης έκθεσης Βαρουφάκη η οποία περιλάμβανε δημοσιονομικά μέτρα που η απόδοση τους μπορεί να φτάσει τα 6,1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Αν και τα μέτρα δεν έγιναν ακόμη γνωστά, το κλίμα που μεταδίδεται είναι ότι στην ελληνική πλευρά ασκείται πίεση στη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας καθώς, οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές πιέζουν την Ελλάδα να δεσμευτεί και για αλλαγές στο ασφαλιστικό και το ζήτημα των εξαιρέσεων του ΦΠΑ.


Την ελληνική πλευρά εκπροσωπεί ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης ενώ ο επικεφαλής του ΣΟΕ κ. Χουλιαράκης συμμετέχει από την Αθήνα, εφόσον εμφανίζεται ανάγκη, δια μέσου τηλεδιάσκεψης.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF