Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Εθνική πολιτική για τη μετανάστευση ζητά από τη Μυτιλήνη ο Σταύρος Θεοδωράκης

Εθνική πολιτική για τη μετανάστευση και την αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος ζήτησε από τη Μυτιλήνη ο Σταύρος Θεοδωράκης. "Η κυβέρνηση αδυνατεί απ' ό,τι φαίνεται να χαράξει πολιτική και σε αυτό θέμα", δήλωσε ο επικεφαλής...
του Ποταμιού και ζήτησε από τον κ.Τσίπρα να συγκαλέσει στην Αθήνα σύσκεψη των " ανθρώπων των συνόρων", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη σύσκεψη αυτή θα πρέπει να κληθούν οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι των παραμεθόριων περιοχών καθώς και οι λιμενικοί που έχουν την εποπτεία των θαλάσσιων συνόρων. Θα πρέπει επίσης να συμμετέχουν και οι πολιτικοί αρχηγοί. Να μην είναι όμως μια γραφειοκρατική σύσκεψη αλλά μια πραγματική εθνική συνδιάσκεψη για την εκπόνηση μια πραγματικής πολιτικής για τους μετανάστες και τους πρόσφυγε

Ταυτόχρονα ο Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε στη δημοσιότητα τις 11 συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Όπως είπε "το χρέος μας είναι διπλό"." Από τη μια να περιθάλψουμε αυτούς του κατατρεγμένους που καταφθάνουν στη χώρα μας για να σωθούν και από την άλλη να προστατεύσουμε τις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας από τη δράση των δουλεμπόρων και των κυκλωμάτων που στέλνουν κάθε μέρα όλο και περισσότερους μετανάστες και πρόσφυγες".

Ζήτησε την ενίσχυση της Frontex και τη συνεννόηση με την τουρκική πλευρά χωρίς ψευδοπαληκαρισμούς. Η Τουρκία θα πρέπει να συμπεριφερθεί με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες και αυτό θα πρέπει να της γίνει ξεκάθαρο και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.


Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε ανάμεσα σε δεκάδες μετανάστες που είχαν φθάσει το πρωί στη Μυτιλήνη και περιτριγυρισμένος από νεαρά παιδιά είπε στους τοπικούς δημοσιογράφους ότι " αυτά τα παιδιά θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά". Είχαν μια κανονική ζωή στη Δαμασκό". Η χώρα τους όμως καταστράφηκε και αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη. Είναι υποχρέωση της Ευρώπης να τα φροντίσει και να τους προσφέρει μια κανονική ζωή".
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF