Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Βενιζέλος: Εκβιάζουμε τους Ευρωπαίους απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσουμε

Επίθεση εφόλης της ύλης κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, για απουσία εθνικού σχεδίου στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης, της ασφάλειας...
και του μεταναστευτικού εξαπέλυσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην Βουλήκ, ενώ την κατηγόρησε ότι έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα, δεν έχει στρατηγική προοπτική και ασκεί επικίνδυνη για τη χώρα πολιτική.
«Τρεις μήνες μετά τις εκλογές, τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο, ενώ στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση αρκείται σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και ψευδαισθήσεων», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος σε παρέμβαση του στη Βουλή, με αφορμή το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακων Γ' Τύπου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι αντί να διατηρεί αρραγές το μέτωπο κατά της τρομοκρατίας εκείνος το διασπά. «Δεν πρέπει να διαπραγματευόμαστε με τους τρομοκράτες» ανέφερε και χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι τη συζήτηση παρακολουθούν συγγενείς των θυμάτων της 17Ν.

Ταυτόχρονα, καταλόγισε στην κυβέρνηση «ανεύθυνη και επικίνδυνη πολιτική στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν, οικονομία, διαπραγμάτευση, εσωτερική ασφάλεια, μεταναστευτική πολιτική και κράτος δικαίου».

«Ο κοινός παρονομαστής είναι διπλή γλώσσα. 'Αλλη μέσα, άλλη έξω και διπλή κίνηση, μια παλινδρόμηση. Πίσω μπρος σε όλα τα μέτωπα», επεσήμανε και συμπλήρωσε:

«Έχουμε και διαπραγμάτευση στην οικονομία για έντιμο συμβιβασμό, αλλά και ρητορική προετοιμασία της ρήξης με ψήφιση νομοσχεδίων και άλλες πρωτοβουλίες που δυσκολεύουν μια γρήγορη και καλή συμφωνία. Έχουμε και Επιτροπή αλήθειας για το χρέος εδώ στη Βουλή και κανονική καταβολή δόσεων από την κυβέρνηση προς το ΔΝΤ. Κανονική εξυπηρέτηση του χρέους και απόλυτη σιωπή για νέες παραμετρικές αλλαγές που έχουν προβλεφθεί ήδη από το 2012.

Έχουμε και υπογραφή της παράτασης του μνημονίου και άρνηση εμφάνισης της παράταξης και κύρωσής της από τη Βουλή. Έχουμε και κλείσιμο του ματιού στην ανομία, στους κουκουλοφόρους, τις καταλήψεις και ασφυκτικό έλεγχο του κράτους με πελατειακούς διορισμούς πολιτευτών του ΣΥΡΙΖΑ και συγγενών», είπε.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για αντιευρωπαϊκή εθνικολαϊκιστική έξαρση με επιπόλαιη διαχείριση των σχέσεων της χώρας και για ιδεοληπτική και επικίνδυνη προσέγγιση με επιπόλαιες δηλώσεις υπουργών, που αγγίζουν το όριο του γραφικού.

«Έχουμε ένα παιχνίδι με τη φωτιά. Εκτός εάν υπάρχει κάποιο κρυφό σχέδιο το οποίο είναι η απόλυτη πολιτική εξαπάτηση των πολιτών. Η θέση της χώρας αποδυναμώνεται διαρκώς. Ήδη προ πολλού υπάρχει εσωτερική παύση πληρωμών», σημείωσε.

Τόνισε δε ότι μπορεί οι εταίροι να μην θέλουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά υπάρχει πάντα η πτώχευση εντός ευρώ. «Το να είσαι μαύρη τρύπα εντός ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας δε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει το χαρτί της εξόδου από το ευρώ, μετακυλύοντας την ευθύνη είτε στους κακούς Ευρωπαίους, είτε στον ελληνικό λαό.

«Για έξοδο από το ευρώ; Αρκεί η προκήρυξη. Δεν χρειάζεται καν η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Η καταστροφή συντελείται αυτομάτως. Τους εκβιάζουμε απειλώντας τους ότι θα αυτοκτονήσουμε και άρα θα πενθήσουν και θα στενοχωρηθούν και θα φορέσουν μαύρα, αλλά εμείς δεν θα υπάρχουμε σε αυτό το σύμπαν της αναπτυγμένης οικονομικά Ευρώπης.

Όμηρος δεν είναι οι Ευρωπαίοι, είναι ο ελληνικός λαός που παραπλανήθηκε, Πρόκειται για τον απόλυτο πολιτικό εγκλωβισμό της Κυβέρνησης. Ούτε ρήξη, ούτε συμβιβασμός, ούτε μπρος, ούτε πίσω και η απόλυτη παραπλάνηση του ελληνικού λαού», τόνισε.

Έμφαση έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στα θέματα δημόσιας τάξης, ασφάλειας και μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, αναγνώρισε την ανάγκη «να εκσυγχρονίσουμε το σωφρονιστικό σύστημα, όχι όμως να διαπραγματευόμαστε με τους τρομοκράτες».

«Είναι τραγικό το γεγονός ότι παρακολουθούν τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι οι συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατίας. Γιατί; Γιατί με τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης διασπάται το ενιαίο μέτωπο του δημοκρατικού τόξου κατά της τρομοκρατίας και αυτό είναι τραγικό σφάλμα. Ο τόπος έχει ανάγκη από ορισμένα θέματα στα οποία υπάρχει συναίνεση ενότητα συστράτευση. Πρόκειται για τεράστιο λάθος», υπογράμμισε.

Κλείνοντας ο κ. Βενιζέλος, μίλησε για ανεξέλεγκτες αντιφάσεις που δεν αφορούν, όπως είπε, «το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μόνον ή κυρίως, αλλά αφορούν τους συσχετισμούς πλέον στο εσωτερικό της ενιαίας αξιακά και ιδεολογικά πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία έχει τερατογεννηθεί σε μία επικίνδυνη εθνικολαϊκιστική βάση που εκδηλώνεται στην εξωτερική πολιτική, στην πολιτική άμυνας και ασφάλειας, στην οικονομία, παντού».

«Η πιο επιεικής και αισιόδοξη εκδοχή είναι ότι πηγαίνουμε στο κύμα, στον καιρό όπως λένε οι ναυτικοί. Η απαισιόδοξη εκδοχή είναι ότι υπάρχει ένα «κρυφό σχέδιο» που οδηγεί τη χώρα δεκαετίες πίσω, αυτή είναι, όμως, μια τεράστια ιστορική ευθύνη για την οποία δεν έχετε ούτε εντολή, ούτε εξουσιοδότηση, ούτε νομιμοποίηση να προχωρήσετε» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF