Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015

Χίλαρυ Κλίντον: "Είμαι υποψήφια για την προεδρία"

Η Χίλαρι Κλίντον επισημοποίησε με βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα hillaryclinton.com την υποψηφιότητά της, για δεύτερη φορά, για το χρίσμα του Δημοκρατικού...
Κόμματος, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016.  "Είμαι υποψήφια για την προεδρία", δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, πρώην Πρώτη Κυρία, γερουσιαστής και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαιώνοντας μία εδώ και μήνες αναμενόμενη υποψηφιότητα.

Προς το παρόν, είναι η μόνη υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και κυριαρχεί στις δημοσκοπήσεις.  "Οι απλοί Αμερικανοί έχουν ανάγκη από έναν αγωνιστή. Θέλω να είμαι αυτή η αγωνίστρια. Ξεκινάω εκστρατεία για να κερδίσω τις ψήφους σας", δήλωσε η 67χρονη Χίλαρι Κλίντον. 

Οι προκριματικές εκλογές θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2016 στην Αϊόβα και το Νιού Χαμσάιρ. Οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν το Νοέμβριο του  2016. Η Κλίντον έχει εξασφαλίσει τη συμμαχία και τη φιλία του πρώην πολιτικού της αντιπάλου στις προκριματικές του 2008, του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε χθες ότι "θα είναι μία εξαιρετική πρόεδρος".


Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για το χρίσμα δεν έχει κρύψει ο γόνος αμερικανικής πολιτικής δυναστείας,  Τζεμπ Μπους, πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, που δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο, λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση της Χίλαρι Κλίντον ανήρτησε στο Twitter βίντεο στο οποίο υπόσχεται ότι θα προχωρήσει σε προτάσεις "τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες".
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF