Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Βενιζέλος: Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, πείτε το

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής για την Πράξη Νομοθετικού..
Περιεχομένου και τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων του δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για κραυγαλέα παραβίαση διατάξεων του Συντάγματος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι συμμορφώνεται με τις επιταγές της τρόικας και χαρακτήρισε την ΠΝΠ «ανόητη πράξη υποταγής»

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι:

«Ο ένας είναι να προσχωρήσετε στην πολιτική μας, για τη σωτηρία. Ή άλλη επιλογή είναι η καταστροφή της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι υπάρχει εσωτερική στάση πληρωμών, υπογραμμίζοντας ότι  «στεγνώνει η χώρα από ρευστότητα την πιο κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης κι εσείς λέτε ότι κάνετε ηρωική πράξη αντίστασης»

Ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης: «Η τραγική αυτή ιστορία, η διελκυστίνδα εβδομάδα-εβδομάδα να νομίζουμε ότι κερδίζουμε χρόνο, μέχρι πού θα πάει; Μέχρι το απόλυτο ταμειακό αδιέξοδο;

Σχετικά με τις εκλογές, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει:

«Θα πάτε σε εκλογές με τι πρόγραμμα; Αυτό της Θεσσαλονίκης; Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε πείτε το αλλά εξηγήσετε στο λαό τα ψέματά σας», είπε χαρακτηριστικά.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF