Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

Σαμαράς: Δημοψήφισμα ή εκλογές σημαίνουν εντολή για δραχμή

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς κατά την πρώτη μετεκλογική περιοδεία στην Πάτρα με αφορμή την έναρξη των περιφερειακών...
συνδιασκέψεων.
«Ζητάνε τώρα εντολή για τη δραχμή που θα είναι η απόλυτη καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομίλιας του και εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα, ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μετώπου από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν στην Ευρώπη.

«Το πρωί μας λενε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, το μεσημέρι ότι τα χρήματα βρέθηκαν, το βράδυ ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις, την επόμενη ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία» δήλώσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνον τας λόγο «για σκωτσέζικο καθημερινό ντους που δεν έχει συμβεί ποτέ στο τόπο », είπε στη συνέχεια.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πισωγύρισε την προσπάθεια της εξόδου της χώρας από την κρίση, που, όπως υποστήριξε, ήταν σε εξέλιξη μέχρι τις εκλογές. Εκτίμησε, όμως, ότι η έξοδος είναι ακόμα εφικτή, χωρίς περαιτέρω θυσίες, αλλά με πολιτικές παρεμβάσεις που θα φέρουν ανάσα στον κόσμο, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι δεν πρέπει πάνε χαμένες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός.

«Εμείς είχαμε πετύχει να μας χορηγηθεί προληπτική γραμμή στήριξης» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Κατά τη διακυβέρνησή μας, ποτέ δεν τέθηκε θέμα ανησυχίας πληρωμής μισθών και συντάξεων». «Εμείς τα διώξαμε αυτά τα φαντάσματα» είπε, για να συμπληρώσει πως «αυτά τα φαντάσματα στοιχειώνουν την οικονομία και καταστρέφουν την εικόνα της χώρας».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο τέως πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο χρειάζεται δύο φορές περισσότερο μια συμφωνία, που θα εξασφαλίζει την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF