Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας έζησε τις δικές του Κάννες στην επταμερή

Ο Αλ. Τσίπρας δηλητηριάζει το κοινοβούλιο και το λαό, ενώ η χώρα είναι σε διάταξη μάχης. Αυτή η πρόταση διασπά την εθνική προσπάθεια και την εθνική συναίνεση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη...
συνεδρίαση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια. Η ιστορία είναι πάνω από μια συγκυριακή πλειοψηφία τόνισε ο Ε. Βενιζέλος, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός υποβάθμισε τον εαυτό σε κατήγορο αντί για υπογράφοντα.  Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε, επίσης, την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια καλωσορίζοντας, όμως, την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να καταγραφούν η αλήθεια, οι πλάνες και οι δημαγωγίες.

Η κυβέρνηση αγωνίζεται εβδομάδα-εβδομάδα. Ο κ Βαρουφάκης πήγε να προσκυνήσει την Κ. Λαγκάρντ για να κερδίσει την Μεγάλη Εβδομάδα των Ορθοδόξων, υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζοντας δε ότι το κείμενο που κατατέθηκε για την εξεταστική είναι κείμενο πολιτικής ώσμωσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Δεν μπορείτε να πάτε ούτε μπρος ούτε πίσω, Είστε υποχρεωμένοι να λέτε άλλα μέσα και άλλα έξω. Ποτέ το ΔΝΤ δεν εξέδωσε μια τόσο ταπεινωτική ανακοίνωση όσο αυτή για την Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος. Η υπερήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση είναι η απόλυτη ταπείνωση, τόνισε.

Προφανώς ο κ. Βαρουφάκης εκλήθη σε απολογία από το ΔΝΤ για να ξεκαθαρίσει τη θέση της Ελλάδας. Διολισθαίνουμε ως χώρα, η ρευστότητα αποστραγγίζεται από την οικονομία και η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται.

Να πω στον κ. Τσίπρα τι έγινε στις Κάννες. Ότι έγινε στις Βρυξέλλες στην επταμερή. Αυτό έγινε στις Κάννες. Δεν μπορεί να παίξει με δημοψήφισμα ή με εκλογές. Προληπτικά ο κ. Τσίπρας έζησε τις Κάννες του» είπε.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε τι θα γίνει στις 30 Ιουνίου. Θα μας ξαναδώσουν το χρήματα του παλιού δανείου με νέο τρίτο μνημόνιο, απάντησε ο ίδιος.

Χαιρόμαστε που η πρόταση της ΝΔ περιλαμβάνει την περίοδο από το 1981 μέχρι το 2015, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 


Και επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ  θέλει την εξεταστική «και γι αυτό έχουμε προτείνει σημαντικά πρόσωπα για να έρθουν να καταθέσουν ενώ προειδοποίησε: «Να θυμάστε όλες και όλοι. Όλα εδώ πληρώνονται. Η ιστορία είναι πάνω από μία πλειοψηφία». 
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF