Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Βενιζέλος: Η ελληνική εκπαίδευση κινδυνεύει να καταστεί μουσειακό είδος

«Είναι κρίμα για το μέλλον του τόπου το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θέτει στο στόχαστρο της κάθε μετρό εκσυγχρονισμού, αξιοκρατίας και αριστείας στα πανεπιστήμια...
και γενικότερα στο χώρο της εκπαίδευσης», αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Και προσθέτει: «Προσπάθειες ετών, που έγιναν υπό συνθήκες ευρύτερης συναίνεσης, ακυρώνονται με ιδεοληπτικό τρόπο, στο όνομα μιας βαθειά συντηρητικής αριστεράς και μιας πελατειακής και παλαιοσυνδικαλιστικής αντίληψης για το εκπαιδευτικό σύστημα.

Η ελληνική εκπαίδευση κινδυνεύει να καταστεί μουσειακό είδος εκτός διεθνών εξελίξεων. Το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, ο πιο σημαντικός ενδογενής πόρος ανάπτυξης εγκαταλείπεται για χάρη στείρων παλαιοκομματικών εμμονών.

Το 1982, οκτώ μόλις χρόνια μετά τη πτώση της δικτατορίας, ο τότε νόμος - πλαίσιο και το μοντέλο του δημοκρατικού/συμμετοχικού πανεπιστημίου των ομάδων, είχε νόημα γιατί ολοκλήρωνε την μεταπολίτευση στα ΑΕΙ. Σήμερα όμως το να σκέφτεται η κυβέρνηση με όρους της δεκαετίας του 1970 και των αρχών της δεκαετίας του 1980 στον τομέα αυτό είναι επικίνδυνος αναχρονισμός που υπονομεύει την προοπτική των παιδιών μας».
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF