Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Σουλτς: Εκνευρίζομαι συχνά με την ελληνική κυβέρνηση

Συνέντευξη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτ με τον τίτλο «Κύριε Σουλτς μας δουλεύουν οι Ελληνες;», φιλοξενεί η εφημερίδα Bild, η οποία, επίσης, κάνει αναφορά...
στο ότι σήμερα η Ελλάδα κλείνει πέντε χρόνια από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.
Ο Μάρτιν Σούλτς χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα και διαμηνύει ότι στην περίπτωση που η Αθήνα αποσύρει τις ήδη συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις, δεν θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές.

«Εκνευρίζομαι αρκετά συχνά με αυτή την κυβέρνηση, αλλά παρ' όλα αυτά πρέπει να παραμείνουμε δίκαιοι. Έχουν αναλάβει την εξουσία εδώ και σχεδόν τρεις μήνες και κληρονόμησαν' ένα βουνό προβλήματα, όπως καμία άλλη κυβέρνηση πριν από αυτούς. Φυσικά έχουν κάνει και λάθη, αλλά αυτά τα κάνει κάθε κυβέρνηση που μόλις έχει αναλάβει τα καθήκοντά της» σημειώνει και συνεχίζει:

«Η Ευρώπη θα κάνει τα πάντα ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, και περιμένω να κάνει και η Ελλάδα το ίδιο. Έχω την εντύπωση ότι ελληνική κυβέρνηση έχει στο μεταξύ συνειδητοποιήσει ότι αυτός είναι ο καλύτερος δρόμος για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη»
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF