Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Διεκόπη για τις 7 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής

Εν μέσω διαμαρτυριών, διεκόπη, για τις 7 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 09.00 σήμερα το πρωί σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις γυναικείες...
φυλακές Κορυδαλλού. Υιοθετήθηκε η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, που πρότεινε την διακοπή, ώστε να υπάρξει χρόνος να οριστούν συνήγοροι για όλους τους κατηγορούμενους.
Η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε σήμερα το πρωί με απόντες τους βασικούς κατηγορούμενους χρυσαυγίτες βουλευτές. Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής επέλεξε να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους της, δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος,όπως και ορισμένοι εκ των στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Από τους 69 κατηγορούμενους μόνο 44 ήταν παρόντες, 24 απόντες και ένας όπως ανακοινώθηκε κατά την εκφώνηση των ονομάτων έχει αποβιώσει. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και τα «πρωτοκλασσάτα» στελέχη που είναι κατηγορούμενοι, Γιωργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης, Αντώνης Γρέγος, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Ιωάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, δεν παρέστησαν στο ακροατήριο κατά την πρώτη ημέρα της δίκης.

Απόυσες από το δικαστήριο ήταν η Βενετία Πώπωρη και η Θέμις Σκορδέλη.

Αντίθετα, παρόντες στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και οι πρώην βουλευτές Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.
Μόνο για την εκφώνηση του καταλόγου των κατηγορουμένων απαιτήθηκε περίπου μια ώρα. Παρόντες ήταν και μάρτυρες κατηγορίας μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος.

Στο ειδικό δωμάτιο βρέθηκαν και οι γονείς του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα καθώς και άλλα θύματα βίαιων επιθέσεων της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, που έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εισήλθε στην αίθουσα φορώντας χειροπέδες λίγο μετά τις 09.00 το πρωί.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF