Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Το ΠΑΣΟΚ ζητά εξηγήσεις για τον εκσυγχρονισμό των Ρ-3Β Orion

Άμεσα ερώτηση στη Βουλή θα καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανάθεση για την ανακατασκευή αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Ειδικότερα, με ανακοίνωση...
τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Αρβανιτίδης, εισηγητές του ΚΤΕ Εξωτερικών και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και σχετικά με το δημοσίευμα σε κυριακάτικη εφημερίδα, θα ζητούν παράλληλα να  προσκομιστούν και όλα τα έγγραφα που αφορούν το θέμα.
Επίσης, όπως αναφέρουν, την Τετάρτη στην συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής θα ζητηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Τέλος, καλούν  τον Πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως υπογραμμίζουν, τα τελευταία πέντε χρόνια ακόμα και για το πιο μικρό εξοπλιστικό πρόγραμμα κατηγορούσε τους αρμοδίους υπουργούς, να τοποθετηθεί άμεσα για την απόφαση που ελήφθη από το ΚΥΣΕΑ του οποίου προεδρεύει

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, η κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed με επιστολή του αντιπροσώπου της από το 2013 δήλωνε ότι «η ενεργοποίηση των Ρ-3Β δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη επιλογή χαμηλού κόστους βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα».
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF