Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

28χρονη ζητούσε 100.000 ευρώ για να μη διαρρεύσει τα προσωπικά δεδομένα που είχε κλέψει

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 28χρονης για υπόθεση παραβίασης δεδομένων...
προσωπικού χαρακτήρα, παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα και εκβίαση.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπής σε βάρος της 28χρονης, για παραβίαση των προσωπικών της δεδομένων και για εκβίαση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η 28χρονη αφού απέκτησε παράνομη πρόσβαση σε ψηφιακά αρχεία με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τόσο της παθούσας όσο και του πρώην συντρόφου της, στη συνέχεια προώθησε τα αρχεία αυτά στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των προαναφερόμενων, απειλώντας τους ότι θα τα δώσει στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, η παθούσα κατήγγειλε ότι δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από άγνωστο άτομο που της ζητούσε να καταβάλει το ποσό των 100.000 ευρώ, προκειμένου να μη διαρρεύσει τα υποκλαπέντα ψηφιακά αρχεία στη δημοσιότητα.

Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας, πραγματοποιήθηκε χθες πρωινές ώρες, έρευνα στην οικία της 28χρονης, σε περιοχή της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF