Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

«Διχασμένος» ο καιρός: Ηλιοφάνεια στη μισή χώρα – Βροχές στην υπόλοιπη

Άνοδο της θερμοκρασίας με ηλιοφάνεια αλλά και λίγες ασθενείς τοπικές βροχές τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια και στη συνέχεια στο κεντρικό και ανατολικό...
Αιγαίο αναμένουνε την Τρίτη 31 Μαρτίου. Από το βράδυ βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί σε ολόκληρη τη χώρα.
Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία θα έχουμε βροχές μέχρι νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Στην κεντρική Μακεδονία προβλέπονται σποραδικές βροχές τις πρωινές μόνον ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς.

Στη δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά θα σημειώνονται βροχές έως τα ξημερώματα, ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 με 18 βαθμούς.
Στην Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές, που, γρήγορα στα δυτικά και το μεσημέρι στα ανατολικά θα σταματήσουν. Τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι και 21 βαθμούς.

Στα Κύθηρα οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 6 μποφόρ.

Στην Κρήτη προβλέπονται βροχές, καταιγίδες και βελτίωση από νωρίς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 2 τουλάχιστον βαθμούς και δεν θα ξεπεράσει τους 15 με 17 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα αναμένονται βροχές και από το μεσημέρι πρόσκαιρα έντονες καταιγίδες. Οι βροχοπτώσεις θα σταματήσουν το βράδυ.

Στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και κατά διαστήματα καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, θα έχουμε, αρχικά συννεφιά και βροχές και από το μεσημέρι αίθριο καιρό. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως και 20 βαθμούς.

Στην Αττική τα ξημερώματα και το πρωί θα σημειώνονται σποραδικές βροχές, αλλά από τις μεσημεριανές ώρες ο ουρανός θα είναι καθαρός. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη η Τρίτη θα ξεκινήσει με βροχές, όμως από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι 16 βαθμούς Κελσίου.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF