Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Για βιομηχανική κατασκοπεία κατηγορείται νεαρός από τους πρώην εργοδότες του

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 31χρονου ημεδαπού σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παραβίαση απορρήτων.
Δικογραφία...
κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβίαση απορρήτων σε βάρος της εταιρείας που εργαζόταν σχηματίστηκε κατά ενός άνδρα 31 χρόνων από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τον νεαρό άνδρα, έλληνα υπήκοο, κατήγγειλε για «βιομηχανική κατασκοπεία» η εταιρεία στην οποία εργαζόταν και δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, πληροφορικής και διαφήμισης, σε περιοχή της Αττικής.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο κατηγορούμενος εργαζόταν κατά το παρελθόν στην εταιρεία αυτή και φαίνεται ότι είχε υποκλέψει το σύνολο σχεδόν των απόρρητων εμπιστευτικών πληροφοριών και δεδομένων στις οποίες είχε αποκτήσει πρόσβαση, στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Με την εξειδίκευση που είχε αποκτήσει στην εταιρεία, αντέγραψε, χρησιμοποίησε και παραβίασε στοιχεία και προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα οποία συνιστούν επαγγελματικά και επιχειρηματικά απόρρητα της καταγγέλλουσας εταιρείας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διενεργήθηκε νομότυπη αστυνομική έρευνα στην οικία του, όπου διαπιστώθηκε, από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα η εμπλοκή του στην υπόθεση. Αναλυτικά, διακριβώθηκε η διαχείριση επίμαχου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω του οποίου γινόταν η υποκλοπή εταιρικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, δεδομένων και εμπιστευτικών πληροφοριών της εταιρείας ενώ ταυτοποιήθηκαν στοιχεία που αφορούσαν το χώρο φιλοξενίας, όπου σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα της εταιρείας, αποθηκεύονταν απόρρητα αρχεία και δεδομένα της.  Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF