Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Χίτλερ και Μουσολίνι σε συσκευασίες ατομικών μερίδων γάλακτος

Το πρόσωπο του Χίτλερ και του Μουσολίνι πάνω σε συσκευασίες μικρών μερίδων γάλακτος αντίκρυσαν έκπληκτοι οι καταναλωτές στην Ελβετία. Οι συσκευασίες διανεμήθηκε...
από την εταιρεία Elsa σε 100 εστιατόρια από μια θυγατρική του ομίλου Migros. Όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ της η εφημερίδα «20 Minuten» οι συσκευασίες κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Karo, που ειδικεύεται σε αυτό το είδος καλυμμάτων και παρελήφθησαν από την Elsa, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για το ατόπημα λέγοντας ότι οι έλεγχοί της αποδείχτηκαν ανεπαρκείς.
Αυτή η σειρά μεμβρανών περιλαμβάνει 55 διαφορετικά σχέδια, μεταξύ των οποίων και τα πορτρέτα των δύο δικτατόρων και είχαν εικονογραφηθεί με βάση παλιούς δακτυλίους πούρων στο κέντρο των οποίων υπήρχαν, μεταξύ όλων των άλλων, και τα πορτρέτα του Αδόλφου Χίτλερ και του Μπενίτο Μουσολίνι. Ο όμιλος Migros έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία απόσυρσης του προϊόντος, το οποίο δεν διανεμήθηκε ποτέ σε καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Πέρυσι, μια παρόμοια υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στο φεστιβάλ τζαζ του Μοντρέ. Μια φωτογραφία του 4χρονου Γκρεγκορί Βιλμέν, ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 1984 στη Βοζ, χρησιμοποιήθηκε από έναν γραφίστα για να εικονογραφήσει μια διαφήμιση στην εφημερίδα του φεστιβάλ.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF