Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ

Η περιβαλλοντική ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών της σχολικής ηλικίας μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στη μετάδοση γνώσεων και αξιών, οι οποίες θα διαμορφώσουν νέες στάσεις συμπεριφοράς και ζωής απέναντι στο φυσικό...
περιβάλλον.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στην επιστημονική ημερίδα "Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου ... Ας μάθουμε ... ας παίξουμε" που πραγματοποιήθηκε  στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του προγραμματισμού δράσης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου - Αώου και Πίνδου.

Το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου αποτελεί έναν εξαιρετικό χώρο βιωματικής μάθησης, όπου οι μαθητές μπορούν να συνδυάσουν τα πλεονεκτήματα της μάθησης στην τάξη, με τα αντίστοιχα στη φύση, μέσα από "εκδρομές ερμηνείας του Περιβάλλοντος", με θεματολογία σχετική με την χλωρίδα, την πανίδα, τους οικισμούς, το νερό, τη βλάστηση, τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, τους αρχαιολογικούς χώρους. Στη συνέχεια, μέσα από τα μάτια των παιδιών, θα διοργανωθούν, στα Ιωάννινα και τα Γρεβενά, εκθέσεις ζωγραφικής με θέμα το Εθνικό Πάρκο.

Πρόκειται για ένα μοναδικό οικοσύστημα, περιλαμβάνει ορεινές περιοχές των νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών, τους Εθνικούς Δρυμούς του Βίκου - Αώου και της Βάλια Κάλντα, ενώ συνδέεται με τη γεωλογική ιστορία της περιοχής.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF