Ενα τραπέζι, με εξαιρετικές διατροφικές προτάσεις,
"στρώνουν" φοιτητές του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙ-
Θεσσαλονίκης, "μαγειρεύοντας" επιδόρπιο γιαούρτης από βουβαλίσιο
γάλα, ψωμί με χαρουπάλευρο και καπνιστά μύδια!
Ψωμί από αλεύρι σπόρων χαρουπιού, το οποίο είναι χωρίς γλουτένη και απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που πάσχουν από τη νόσο κοιλιοκάκη, έφτιαξαν οι φοιτήτριες Φωτεινή Χρυσανθοπούλου και Μάρθα Ζιώγα.
Μελέτη για την παραγωγή καπνιστών μυδιών, τα οποία να διατηρούν την θρεπτική και να αυξάνουν την εμπορική τους αξία, εκπόνησαν οι φοιτητές Θεόδωρος Καμπούρης και Ζωή Ρουμελιώτη, στο πλαίσιο πτυχιακής εργασίας στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.
Πρόκειται ...
για καινοτόμα
προϊόντα που παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Μονάδα
Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ, με σκοπό την προώθηση
των προτάσεων των φοιτητών σε φορείς και επιχειρήσεις.
Το πρώτο βραβείο απέσπασαν οι
Καλλιόπη Βλάχβεη και Χριστόδουλος Δεληγεωργάκης για το γιαούρτι και το
επιδόρπιο γιαούρτης από βουβαλίσιο γάλα.
Ψωμί από αλεύρι σπόρων χαρουπιού, το οποίο είναι χωρίς γλουτένη και απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που πάσχουν από τη νόσο κοιλιοκάκη, έφτιαξαν οι φοιτήτριες Φωτεινή Χρυσανθοπούλου και Μάρθα Ζιώγα.
Μελέτη για την παραγωγή καπνιστών μυδιών, τα οποία να διατηρούν την θρεπτική και να αυξάνουν την εμπορική τους αξία, εκπόνησαν οι φοιτητές Θεόδωρος Καμπούρης και Ζωή Ρουμελιώτη, στο πλαίσιο πτυχιακής εργασίας στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.