Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!

Στην υλοποίησή της φαίνεται ότι πλησιάζει η ιδέα του "διαστημικού τουρισμού", μετά τη χθεσινή επιτυχή πραγματοποίηση της δοκιμαστικής πτήσης του πρώτου τουριστικού διαστημόπλοιου της Virgin Galactic.
Μετά...
την εξέλιξη αυτή, η εταιρεία ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό να κάνει το πρώτο ολοκληρωμένο ταξίδι του στο Διάστημα στο τέλος του 2014.
Η δοκιμαστική πυραυλοκίνητη πτήση του "Enterprise Virgin" διήρκεσε 10 λεπτά και το διαστημόπλοιο έσπασε το φράγμα ήχου, φτάνοντας σε ταχύτητα τα 1.2 Mach.
Το διαστημικό σκάφος, με πλήρωμα δυο χειριστών, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έξι επιβάτες, οι οποίοι θα βιώσουν τη μηδενική βαρύτητα και θα είναι σε θέση να δουν τη Γη από το Διάστημα.
Για την "πιο σημαντική δοκιμασία μέχρι σήμερα" μίλησε ο ιδρυτής της Virgin Galactic, σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, σημειώνοντας ότι "η υπερηχητική επιτυχία ανοίγει το δρόμο για την ταχεία επέκταση του πτητικού φακέλου του διαστημοπλοίου, με πολύ ρεαλιστικό τον στόχο της πλήρους διαστημικής πτήσης, από το τέλος του έτους".
Η εταιρεία μέχρι στιγμής έχει επενδύσει περισσότερα απο 350 εκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα, ενώ έχει ήδη δεχθεί περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις από περίπου 580 άτομα που φιλοδοξούν να γίνουν οι πρώτοι τουρίστες του Διαστήματος.

Πηγή:megatv.gr

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF