Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ:ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Τομέας Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων και Πολιτικών Θεσμών της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την πρωτοβουλία, όπως αναφέρει, στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού να αποσύρει το νομοσχέδιο που προωθούσε...
το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την ποινική αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ενώ την η Πράσινη Νεολαία χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη ενέργεια "επικίνδυνη" και ότι εξυπηρετεί ακραίες φωνές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

"H επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, ύστερα από πρωτοβουλία στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού, να αποσύρει το νομοσχέδιο που προωθούσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την ποινική αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας είναι επικίνδυνη και εξυπηρετεί ακραίες φωνές.

Σε μία εποχή βαθιάς αμφισβήτησης, γενικευμένης ηθικής και οικονομικής κατάπτωσης, η απάντηση του πολιτικού συστήματος σε όσους επενδύουν στο μίσος, στην κοινωνική σύγκρουση, στην ξενοφοβία, στο ρατσισμό, στο διαχωρισμό και στην καταπάτηση της ανθρώπινης αξίας, πρέπει να είναι άμεση, ουσιαστική και συγκροτημένη.

Ο αγώνας για τη Δημοκρατία, την Ισότητα, τη Δικαιοσύνη δεν επιδέχεται «πάγωμα».

Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ενίσχυση της ετερότητας, η κοινωνική αλληλεγγύη δεν μπορεί να περιμένει.

Ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, τα φαινόμενα κοινοβουλευτικού κανιβαλισμού, οι φασιστικοί «τσαμπουκάδες» δεν είναι δυνατόν να αποτελούν αντικείμενο περαιτέρω διαβούλευσης.
Η χαλύβδινη αντιμετώπιση της βίας, των απειλών, της διάκρισης με γνώμονα τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την καταγωγή δεν μπορεί να κρύβεται σε συρτάρια υπουργικών γραφείων.

Το νομοσχέδιο για τη θεσμική θωράκιση της κοινωνίας και την αυστηροποίηση του αντιρατσιστικού θεσμικού πλαισίου, σε μία περίοδο έξαρσης αυτού, αποτελεί τη συγκροτημένη απάντηση της κοινωνίας. Γεννά ελπίδα και συναντά την επιδοκιμασία όλων των Ελλήνων πολιτών.

Ως Δημοκράτες νέοι δεν ανεχόμαστε καμία έκφανση ρατσισμού.

Ως σύγχρονοι Πατριώτες αγωνιζόμαστε για μία πατρίδα που θα εκπέμπει σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις, ανοιχτή στις προκλήσεις και τις πανανθρώπινες αξίες και όχι περιχαρακωμένη στο συντηρητισμό και στο λαϊκισμό.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την επαπειλούμενη απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου που στηρίζεται στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει  το ΠΑΣΟΚ. Η αναβολή αποτελεί πισωγύρισμα. Η οπισθοχώρηση στις πιέσεις συντηρητικών κύκλων που παρασιτούν από τη δεξιά μέχρι την αριστερή πτέρυγα της Βουλής και απόλυτων λογικών που η ίδια η κοινωνία έχει καθηλώσει, συνιστά ήττα και στη Δημοκρατία μας, ως ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ".

                
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF