Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Το Cyber Alert έσωσε 13χρονη που ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος 13χρονης ανήλικης εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη αξιοποίηση της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT»
Όπως πρόεκυψε...
από την διερεύνηση της υπόθεσης, δράστης είναι ο 41χρονος πατέρας της ανήλικης, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε χθες απογευματινές ώρες, μέσω του «CYBER ALERT», από χρήστη του διαδικτύου, ότι σε απευθείας συνομιλία που είχε με ανήλικη, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η τελευταία της γνωστοποίησε ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον πατέρα της και για αυτό το λόγο εξέταζε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την οικία της.

Άμεσα και λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρότητα της υπόθεσης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησαν ενδελεχή ψηφιακή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της ανωτέρω ανήλικης.

Ακολούθως, ενημερώθηκε άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της ανήλικης, προς άμεσο εντοπισμό της και διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής υγείας της, καθώς βρισκόταν σε κίνδυνο, αλλά και προς εντοπισμό του δράστη των πράξεων.

Αξιοποιώντας τα παρασχεθέντα στοιχεία, αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος διενήργησαν επισταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της 13χρονης ανήλικης και τη διασφάλιση της σωματικής της ακεραιότητας, καθώς και τη σύλληψη του 41χρονου.


Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε αρμοδίως.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF