Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Το ΠΑΣΟΚ για την αποχώρηση των βουλευτών του...λόγω Κατρούγκαλου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την αποχώρηση των βουλευτών του από συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και στην οποία υπογραμμίζει...
ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει μια πολιτικώς άηθη διαδικασία, την οποία όφειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να έχει διευθετήσει.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποχωρεί από τη συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με θέμα την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «εκδημοκρατισμός της Διοίκησης-καταπολέμηση γραφειοκρατίας και ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αποκατάσταση αδικιών κλπ» γιατί η παρουσία του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού κ. Γ. Κατρούγκαλου δημιουργεί θέμα μείζονος ηθικής και πολιτικής σημασίας.

Οι ιδιότητες αφενός του αμέσως ή εμμέσως πληρεξουσίου δικηγόρου υπαλλήλων του δημοσίου που προβάλλουν αξιώσεις επαναπρόσληψης, οικονομικών απαιτήσεων κλπ από το ελληνικό Δημόσιο και αφετέρου του αρμοδίου επί των θεμάτων αυτών Υπουργού είναι ασύμβατες λόγω προφανούς σύγκρουσης συμφερόντων.


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει μια πολιτικώς αήθη διαδικασία, την οποία όφειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να έχει διευθετήσει.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF