Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Θα αναγνώριζε παρανόμως εξώγαμο τέκνο για να πάρει άδεια παραμονής

Μία ακόμη υπόθεση παράνομης νομιμοποίησης αλλοδαπού εξιχνίασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν συνέλαβαν τρία άτομα που επιδίωξαν την έκδοση άδειας παραμονής...
μέσω παράνομης πράξης αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου.
Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς , υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 28 και 34 ετών και μία 25χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων, αλλά και 28χρονης συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης», της «Διατάραξης οικογενειακής ειρήνης», της «Διευκόλυνσης παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας» και της παράβασης του Νόμου «περί Αλλοδαπών».

Συγκεκριμένα , πρωινές ώρες, στις 6 Απριλίου ο 28χρονος άντρας μετέβη σε συμβολαιογραφείο της πόλης μαζί με την 25χρονη φερόμενη ως μητέρα ανήλικου τέκνου, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμβολαιογραφική πράξη Εκούσιας Αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου, που θα του κατοχύρωνε πενταετή άδεια διαμονής από τις αρμόδιες Αρχές, ως υποτιθέμενο πατέρα ημεδαπού τέκνου.

Ακολούθησε κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών από την ημεδαπή στο Ληξιαρχείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ προέκυψε ότι η συμφωνία και η υλοποίηση της παράνομης αυτής πράξης, έγινε με τη συνδρομή του 34χρονου συλληφθέντα και την ουσιαστική βοήθεια, ως προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας, 28χρονης ημεδαπής δικηγόρου που αναζητείται.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης οτι, μετά την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης, ο υποψήφιος «πατέρας» θα κατέβαλλε στην 25χρονη το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF