Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Βενιζέλος: Στρατηγικά εγκλωβισμένη η κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση είναι στρατηγικά εγκλωβισμένη, καθώς δεν έχει ούτε εντολή ρήξης, ούτε τη δυνατότητα να διαχειριστεί τη ρήξη, ούτε τους κοινοβουλευτικούς συσχετσιμούς στο εσωτερικό της, που να...
επιτρέπουν τη μεταστροφή» εκτιμά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στην "Καθημερινή της Κυριακής".

Αναφέρει ότι τα κυβερνητικά στελέχη καλλιεργούν τα σενάρια των πολιτικών εξελίξεων για πρόωρες κάλπες ή δημοψήφισμα και υποστηρίζει ότι «η χώρα θα πάει με συνθήκες πάρα πολύ άσχημες, είτε σε δημοψήφισμα, είτε σε εκλογές. Δεν θα πάει όπως πήγαμε στις 25 Ιανουαρίου.... Από τότε έως σήμερα, η χώρα έχει υποχωρήσει, έχει υποβαθμιστε».

Επισημαίνει ότι ο κίνδυνος για τη χώρα δεν είναι το grexit, αλλά «η πτώχευση, η ταπείνωση, η περιθωριοποίηση εντός ευρώ, με αποτέλεσμα ίσως κάποια στιγμή να παρακαλάμε να απαλλαγούμε από τις υποχρεώσεις του μέλους της ευρωζώνης. Αλλά ήδη η Ελλάδα θα έχει υποστεί όλα τα δεινά της επιστροφής στη δραχμή, ούσα εντός ευρώ, και αυτό είναι που δεν αντιλαμβάνονται κάποιοι όταν απειλούν με τη λογική της αυτοκτονίας».

Ο κ. Βενιζέλος, θεωρεί υπαίτιο της εκλογικής επίδοσης του ΠΑΣΟΚ τον κ. Παπανδρέου, τον οποίο κατηγορεί για διάσπαση, ενώ σημειώνει πως το Ποτάμι είναι μια "πραγματικότητα" που πρέπει να ληφθεί υπόψη στις συζητήσεις για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF