Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Απάτη από ταξιδιωτικό γραφείο με σχολική εκδρομή στην Ελβετία

Μια απίστευτη περιπέτεια ζουν 50 ελληνες μαθητές από την Άρτα που πήγαν εκδρομή στην Ελβετία καθώς έπεσαν θύματα απάτης, όταν το ταξιδιωτικό γραφείο που διοργάνωση το ταξίδι δεν έκλεισε τα εισιτήρια...
της επιστροφής, ούτε πλήρωσε για τη διαμονή και το φαγητό τους.

Ειδικότερα, οι μαθητές και καθηγητές όταν έφτασαν στην Ελβετία με έκπληξη διαπίστωσαν ότι το γραφείο ταξιδίων με έδρα την Αθήνα τους είχε εξαπατήσει. Είχε πάρει τα χρήματα αλλά δεν είχε κλείσει ούτε ξενοδοχείο, ούτε και εισιτήρια επιστροφής.

«Τα παιδιά επιστρέφουν, είναι ασφαλή, βρίσκονται καθοδόν προς στην Ανκόνα και αύριο θα είναι στην Αρτα», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου κ. Βαγγέλης Καραμπάς και εξηγεί τι ακριβώς συνέβη, με το ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Χθες, όπως λέει, διαπιστώθηκε ότι το τουριστικό πρακτορείο που ανέλαβε την διοργάνωση της εκδρομής, δεν είχε κλείσει τα εισιτήρια επιστροφής από την Ανκόνα και δεν είχαν γίνει κρατήσεις στο πλοίο. Στην συνέχεια, αποκαλύφθηκε ότι, αν και το σχολείο έδωσε τα χρήματα κανονικά στο ταξιδιωτικό πρακτορείο που έκανε τις κρατήσεις, δεν πληρώθηκαν τα ξενοδοχεία και το φαγητό. Ωστόσο, οι μαθητές που έμειναν εκεί και έφαγαν κανονικά. «Το πρόβλημα τώρα είναι δικό μας, δηλαδή πως θα πληρωθούν όλα αυτά», επισημαίνει ο διευθυντής.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF