Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Σαμαράς στις Βρυξέλλες: Στηρίξτε την Ελλάδα να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή της προοπτική

Την ανάγκη να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος...
της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς από το Στρασβούργο, όπου είχε επαφές διμερείς επαφές. Μία μέρα νωρίτερα, κατά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο με αφορμή εκδήλωση του ΕΛΚ, ο κ. Σαμαράς απυήθηνε έκκληση προς όλους για στήριξη της Ελλάδας, ασχέτως κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Γκι Φέρχοφσταντ και τον επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Μετά την ομιλία μου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, συναντήθηκα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον κ.Σουλτς, με τον Πρόεδρο των Σοσιαλιστών, τον κ. Πιτέλα και με τον Πρόεδρο των Φιλελευθέρων, τον κ.Φέρχοφσταντ.

«Αντικείμενα, πως θα διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού. Είμαι βέβαιος, ότι και οι τρεις συνομιλητές μου συμμερίστηκαν και συμμερίζονται την άποψη αυτή», πρόσθεσε ο κ.Σαμαράς.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο με αφορμή εκδήλωση του ΕΛΚ, την Τρίτη, κάλεσε την Ευρώπη να στηρίξει την Ελλάδα. «Σας καλώ όλους να στηρίξετε την Ελλάδα. Όχι αυτή την κυβέρνηση ή την άλλη ή οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά να στηρίξετε την ίδια την Ελλάδα, να βγει από τα προβλήματά της. Δώστε στη χώρα μου μια ευκαιρία. Την έχει κερδίσει επάξια. Και την αξίζει!», είπε ο κ.Σαμαράς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σήμερα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τονίζοντας πως στην συντριπτική τους πλειονότητα οι Έλληνες δεν επιθυμούν την έξοδο από το ευρώ. «Βρίσκομαι εδώ για να σας πω ότι οι ανοικτά φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ελλάδα, ανάμεσα στις οποίες η Νέα Δημοκρατία, είναι η μεγάλη πλειοψηφία, θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Εξ άλλου, περίπου 80% των Ελλήνων, σύμφωνα με όλες τις σφυγμομετρήσεις, υποστηρίζουν σταθερά τις κοινές ευρωπαϊκές προοπτικές της χώρας.

Δεν βρίσκομαι εδώ για να επικρίνω τη σημερινή κυβέρνηση στη χώρα μου. Κριτική, όπως έχω υποχρέωση, την κάνω στην Ελλάδα. Εξ άλλου, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με πολλούς από σας και ξέρετε πολύ καλά τις απόψεις μου. Αλλά βρίσκομαι εδώ για άλλο λόγο. Σήμερα το μήνυμά μου προς εσάς είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού υποστηρίζει ένθερμα τη συμμετοχή της χώρας μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη«, τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Κλείνοντας την ομιλία, διαβεβαίωσε τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου πως θα στηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. «Για να το πω με δύο λόγια, υπάρχει μια διάχυτη αίσθηση ότι η Ελλάδα απομακρύνεται σήμερα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Κι είναι καθήκον μου να αποτρέψω αυτή την καταστροφική προοπτική».
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF